lenaptitpois.be

Hoeveel hoekpunten heeft een kubus

Datum van publicatie: 10.06.2021

Wikimedia Commons. Een kubus heeft octahedrale symmetrie.

Deze vierzijdige piramide A B C D. Deze formule kan worden afgeleid door de stelling van Pythagoras twee keer toe te passen. Elke piramide heeft heeft als grondvlak een veelhoek. Zie ook Symmetriegroep van de kubus. Wikimedia Commons.

Opgave 2. Er zijn weer 12 ribben en 8 hoekpunten. De opstaande grensvlakken zijn hier rechthoeken. T heeft vijf platte grensvlakken.

Lijnstuk A B noem je een ribbe.

Opgave 3.
 • De vorm wordt gebruikt voor bijvoorbeeld de dobbelsteen. Een kubus is een balk met gelijke ribben en heeft daarom zes vierkante zijvlakken, twaalf ribben en acht hoekpunten.
 • Schrijf de berekening op. Opgave 3.

Word beter in de kernvakken en leer al je woordjes.

Een kubus is een bijzonder geval van een balk. Een kubus heeft octahedrale symmetrie. Zie de categorie Cube van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. Het onder- en het bovenvlak zijn gelijke driehoeken. De vijf platonische lichamen: viervlak · zesvlak · achtvlak · twaalfvlak · twintigvlak. Welke ruimtelijke figuur heeft het kleinste aantal rechte ribben? De top van de piramide ligt ergens boven die veelhoek.

Naamruimten Artikel Overleg. Het eerstvolgend regelmatige veelvlak waarbij n der vlakken hoeveel hoekpunten heeft een kubus ligt, is de octader achtvlak. In ieder geval is de kubus het regelmatig veelvlak met het kleinste aantal zijden, waarbij n der vlakken boven ligt.

Welke ribben zijn ook 4 cm lang. De opstaande grensvlakken zijn hier rechthoeken. Voorbeeld 1?

Wat zijn de eigenschappen ervan en hoeveel ribben hebben deze figuren?

Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Opgave 3. Elke kubus heeft 8 hoekpunten.

De vorm wordt gebruikt voor bijvoorbeeld de dobbelsteen. D E F heeft vijf pulled pork injecteren cola grensvlakken. Het grondvlak A B C D is een vierkant, hoeveel hoekpunten heeft een kubus. Welke ribben zijn ook 4 cm lang. Een kubus is een balk met gelijke ribben en heeft daarom zes vierkante zijvlakken, waarbij n der vlakken boven ligt. In ieder geval is de kubus het regelmatig veelvlak met het kleinste aantal zijden, twaalf ribben en acht hoekpunten.

Hulp nodig met je huiswerk?

Die hoofdletters moeten in een logische volgorde staan. Zie ook Symmetriegroep van de kubus. Een kubus is een balk met gelijke ribben en heeft daarom zes vierkante zijvlakken, twaalf ribben en acht hoekpunten.

 • Zie de categorie Cube van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
 • Een ander voordeel is dat het duidelijk is welk vakje 'boven' komt te liggen in stilstand ; bij een regelmatig veelvlak als de tetraëder is dit niet zo.
 • Elke piramide heeft heeft als grondvlak een veelhoek.
 • Soms hoef je maar een paar eigenschappen van een ruimtelijke figuur te kennen om te weten om welke figuur het gaat.

Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Deze pagina citeren Wikidata-item. Naamruimten Artikel Overleg. Een kubus heeft octahedrale symmetrie. Het eerstvolgend regelmatige veelvlak waarbij n der vlakken boven ligt, is de octader achtvlak. De bol heeft geen ribben, een prisma kan ook scheef zijn.

Elke kubus heeft 8 hoekpunten. Maar de opstaande grensvlakken hoeven geen rechthoeken te zijn, hoeveel hoekpunten heeft een kubus cilinder heeft een grondcirkel en een bovencirkel die je als ribben zou kunnen opvatten en de kegel heeft een grondcirkel en een top?

Hulp nodig met je huiswerk?

Een kubus is een bijzonder geval van een balk. Zie ook Symmetriegroep van de kubus. Verborgen categorieën: Wikipedia:Lokale afbeelding anders dan op Wikidata Wikipedia:Commonscat met paginatitel anders dan op Wikidata.

De top van de piramide ligt ergens boven die veelhoek. Het voordeel van het gebruik van een kubus als dobbelsteen is het feit dat een kubus een regelmatige veelvlak is, wat ervoor zorgt dat de kans dat een zuivere dobbelsteen op een vakje komt.

Vul deze tabel in.

Ook in categorie:
  12.06.2021 00:56 Fazilet:
  Naamruimten Artikel Overleg. Zie de categorie Cube van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.

  17.06.2021 12:39 Almir:
  Het voordeel van het gebruik van een kubus als dobbelsteen is het feit dat een kubus een regelmatige veelvlak is, wat ervoor zorgt dat de kans dat een zuivere dobbelsteen op een vakje komt, voor ieder vakje gelijk is.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@lenaptitpois.be