lenaptitpois.be

Liter gelijk aan cm3

Datum van publicatie: 27.03.2021

Net als bij een cirkel geldt: de straal is de helft van de diameter. Oefenen: inhouds-eenheden.

Op grond van dat gegeven vinden sommige methodes dat een stap naar links van cm 3 naar mm 3 juist de factor x is. Druppeltjes van deze grootte worden gebruikt door inkjetprinters , hoewel er ook inkjetprinters zijn die werken met druppels van een picoliter. Home » Cm3 naar Liter. De stapgrootte tussen de eenheden van inhoud op de trap is een factor Weergaven Lezen Bewerken Brontekst bewerken Geschiedenis. Je schrijft ook wel 1 m 3.

Ondanks het feit dat cm3 tegenwoordig in veel gevallen vervangen is door de milliliter wordt de eenheid cm3 nog wel met enige regelmaat gebruikt. Een denkbeeldige kubus zo hoog als de Utrechtse Dom is 1 kubieke hectometer? Liter gelijk aan cm3 stap naar rechts is een duizend keer zo grote maat: je hebt cm 3 nodig om 1 dm 3 te vullen. Elders, kan men ook de hoofdletter L als symbool tegenkomen; zie deze uitleg, is een liter tevens gelijk aan het volume van 1 kg water, liter gelijk aan cm3.

Je hebt dus 5 van die stroken nodig. Door de oorspronkelijke definitie van het kilogram als de massa led spiegel badkamer 80 cm 1 dm water.

Het is de bedoeling dat je de inhoud van de kamer berekent.
 • Nadat we in een eerder stadium de m3 naar liter calculator hadden toegevoegd aan Omrekenen. Een picoliter is ongeveer het volume van verschillende menselijke celtypen.
 • Een nanoliter symbool nl of nL is een volume-eenheid die gedefinieerd is als één miljardste deel van een liter. Zet de eerste kubus in de hoek, een tweede strak ernaast.

Kubieke centimeter naar Liter omrekenen

Deze naam is oorspronkelijk Grieks en kwam via het Latijn in het Frans terecht. Een inhoudseenheid is een maat voor de grootte van een inhoud of volume. Net als bij "meter", kun je ook bij "l iter" de woorddelen milli-, centi-, deci-, deca-, hecto- en kilo- ervoor plakken.

Deze laatste wordt namelijk doorgaans in cm3 aangeduid. De stapgrootte tussen de eenheden van inhoud op de trap is een factor Home » Cm3 naar Liter. Bij metingen werkt massa nauwkeuriger dan volume.

 • Het omrekenen van cm3 naar liter doe je eenvoudig en snel via Omrekenen. Om die reden hebben wij deze omrekentool nu ook toegevoegd aan deze website.
 • Op die manier kun je langs de lange zijde van de kamer 8 kubieke meters neerzetten.

Wil je liter omrekenen naar cm3, dan vul je de om te rekenen waarde in bij het vakje van de liter. Dit is een volume van tien micrometer bij tien micrometer bij tien micrometer, liter gelijk aan cm3.

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. Elke stap van groot-naar-klein is keer 10 opeten eigen huis voorkomen van klein-naar-groot is delen liter gelijk aan cm3 Het is toch logischer om de definitie van een volume te baseren op een lengtemaat, en niet op de massa van een bepaalde stof!

Een druppel water kan van ca.

Later is dit teken in onbruik geraakt, hoewel men het op sommige plaatsen bijvoorbeeld in wetenschappelijke teksten nog wel tegenkomt.

Kubieke centimeter, ofwel cm3, is een maatstaf van inhoud. Maar munten van 1 euro zijn evenveel waard als 1 briefje van euro.

Schakelen navigatie. Een denkbeeldige kubus zo hoog als de Utrechtse Dom is 1 kubieke hectometer. Cm3 naar Liter omrekenen was nog nooit zo eenvoudig.

Sommige landen, zoals Zuid-Afrika. Bijvoorbeeld: een pak melk heeft een inhoud van 1 liter en het volume van de kartonnen liter gelijk aan cm3 is net iets meer.

Navigatiemenu

Een laag van 1 mm regen op 1 vierkante meter is 1 liter regenwater. Voor het Nederlands wordt door de Taalunie de l officieel voorgeschreven. Deze laatste wordt namelijk doorgaans in cm3 aangeduid.

Je schrijft ook wel 1 m 3. Vervolgens klik je op de omrekenen button, waarna de cm3 naar liter converter aan het werk gaat. Het gevolg is dat je het aantal dan door deelt! Ondanks het feit dat cm3 tegenwoordig in veel gevallen vervangen is door de milliliter wordt de eenheid cm3 nog wel met enige regelmaat gebruikt. Een denkbeeldige kubus zo hoog als de Utrechtse Dom is 1 kubieke hectometer.

Contact opnemen Disclaimer Over Omrekenen, liter gelijk aan cm3. Druppeltjes van deze grootte worden gebruikt door inkjetprintershoewel er ook inkjetprinters zijn die werken met druppels liter gelijk aan cm3 een picoliter.

H4. Rekenen met inhouds-eenheden (1)

In de figuur hieronder zijn de inhoudseenheden op de trap van boven naar beneden van groot-naar-klein geplaatst. Vergelijk het met: Een briefje van euro is x zo veel waard als een munt van 1 euro. Het briefje is dus x zo veel waard. De inhoud van die strook is 8 m 3.

Deze naam is oorspronkelijk Grieks en kwam via het Latijn in het Frans terecht. Een klein formaat suikerklontje is ongeveer 1 kubieke  centimeter ook wel 1 cc. In Groot-Brittanni en Ierland wordt altijd de kleine letter l gebruikt, maar wordt het woord litre vaak helemaal uitgeschreven als er geen prefix wordt liter gelijk aan cm3.

Ook in categorie:
  02.04.2021 04:28 Kenzo:
  Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

  03.04.2021 07:54 Yi:
  Andere inhoudsmaten Behalve de kubieke meter zijn er ook andere inhoudsmaten: Een korrel suiker is ongeveer 1 kubieke millimeter. In het volgende hoofdstuk leer je over de kubieke meter als standaardmaat.

  05.04.2021 18:06 Roshni:
  Categorieën : Inhoudsmaat Niet-SI-eenheid. In onze tabel geven we aan dat - van links naar rechts - elke volgende eenheid x zo groot is.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@lenaptitpois.be