lenaptitpois.be

Dierentuinen moeten verboden worden feiten

Datum van publicatie: 23.03.2021

Costa Rica besluit in alle dierentuinen te sluiten, en de dieren vrij te laten of een natuurlijk habitat te geven, zoals bosreservaten. Ze is één van de vijf leden van journalistencollectief Bureau Boven en werkt aan het multimediale Iron Curtain Project.

Het houden van exotische dieren is van alle tijden.

Zijn conclusie is dat zowel mensen als dieren beter af zijn als dierentuinen worden afgeschaft. Een trend die in de meeste Europese dierentuinen te zien is. Weliswaar is deze tekst ruim 30 jaar geleden geschreven en dan ook gebaseerd op deels verouderde informatie, het document wordt nog steeds beschouwd als een krachtig argument tegen dierentuinen.

Opvangcentra die in Europa worden opgezet zijn een goed idee, maar er moet ook een levensvatbare populatie overblijven die als dat nodig is weer uitgezet kan worden. Van volwassenen en kinderen die oprecht geïnteresseerd zijn in de dieren die ze zien tot asociale, luidruchtige types die op vervelende manieren proberen om de aandacht van dieren te trekken.

In Europese dierentuinen worden jaarlijks duizenden gezonde dieren afgemaakt, waarvan honderden grote dieren zoals leeuwen, tijgers en beren.

GNvdD: Eetbare zakken om herten te redden van dood  2 dagen geleden 0. Midas Dekkers. Wat is jouw mening. Aapjes kijken: de meesten van ons doen het maar wat graag. In Nederlandse dierentuinen is meer ruimte voor dieren gecreerd. Twaalf dingen die je hond doet als hij mac pink plaid temptalia iets wil vertellen   5 jaar geleden.

De ontwikkeling om de dierentuin te ontwikkelen tot attractiepark is tot nu toe geen succes gebleken. Leveren ze een bijdrage aan het behoud van diersoorten die het in het wild bijzonder moeilijk hebben? Een trend die in de meeste Europese dierentuinen te zien is.
 • Ze horen dus helemaal niet thuis in een pierenbadje in België. Olifant Mumba is op vierjarige leeftijd overleden in dierentuin Artis.
 • Het gevaar bestaat dan ook dat de dieren die zich in dierentuinen bevinden gaandeweg hun instincten kwijtraken. In wordt een trainster in het water getrokken door een orka en ze verdrinkt binnen een paar minuten.

Sociale media

In Europese dierentuinen worden jaarlijks duizenden gezonde dieren afgemaakt, waarvan honderden grote dieren zoals leeuwen, tijgers en beren. Maar lang niet iedereen is enthousiast over de dieren achter hekken of in grote hokken. Ook Burger's Zoo verklaart dieren te doden, maar dan met een spuitje. Ze stellen dat het onderhouden van een groep olifanten in een dierentuin al snel honderd keer meer kost dan het beschermen van een evengrote groep olifanten en hun ecosysteem in het wild kost.

Daarnaast betekent een natuurlijk leven niet per definitie een beter welzijn. Maar dat is moeilijk te realiseren in een dierentuin met veel bezoekers.

 • Als Marius zich zou gaan voortplanten zou dat inteelt zijn, met ongezonde giraffen tot gevolg.
 • Nadeel 1: Stress!

En nu is het aan jou. De dierentuin houdt enqutes en merkt ook door klachten dat bezoekers kritischer worden. Bij de bouw was dat nog het summum. Moet een dier worden vervoerd, dierentuinen moeten verboden worden feiten jammer genoeg zijn de leefgebieden vaak bedreigd. Want hoe goed ze ook verzorgd worden en hoe sterk hun omgeving ook op hun natuurlijk habitat lijkt: ze bevinden zich toch in een vreemde situatie. Uiteraard is het beter om dit in hun eigen natuurlijke habitat te doen?

En dat het dier publiekelijk in stukken wordt gesneden en onder de ogen van een overwegend jong publiek aan de leeuwen wordt gevoerd jaagt velen de stuipen op het lijf.

Daarom is het ook eenvoudiger geworden om het type mentale stimulatie te verschaffen dat dieren met grote hersenen nodig hebben. Zo zouden bijvoorbeeld de Sumatraanse tijger en de Westelijke laaglandgorilla en nog een heel stel andere bedreigde diersoorten nauwelijks nog bestaan als er geen dierentuinen waren.

Hij sprak hierover in reactie op de kortstondige uitbraak van een gorilla in de dierentuin van Londen? Ze kopen een terrein in de Plantagebuurt en bouwen er gebouwen en tuinen.

Stop kamelenmishandeling bij Piramides van Gizeh  2 dagen geleden 1. Allerhande onduurzaam gedrag wordt beboet of belast. Redactie AnimalsToday, dierentuinen moeten verboden worden feiten.

Gudrun De Boeck, mariene biologe van de Universiteit Antwerpen:

En dat het dier publiekelijk in stukken wordt gesneden en onder de ogen van een overwegend jong publiek aan de leeuwen wordt gevoerd jaagt velen de stuipen op het lijf. Begin wordt het romantische beeld van dieren kijken in de dierentuin opgeschrokken door het doden van de kleine giraffe Marius.

Altijd weten wat er speelt? Ze hoeven niet meer op jacht naar voedsel en hoeven niet bang te zijn voor roofdieren.

Een van de diersoorten die in dierentuinen moeilijk op een goede manier te houden is, en laten nieuwe dieren geboren worden door middel van fokprogramma's. Dat dieren die in gevangenschap geboren worden niet verlangen naar een leven in het wild is volgens hem onzin, zo luidt het idee.

Laatste berichten Meest populair. Zo zijn de dierentuinen 'zelfvoorzienend. Wat is een goede dierentuin. Door de aanhoudende jacht van stropers is dierentuinen moeten verboden worden feiten dier namelijk helemaal verdwenen in het wild.

Door dieren te zien en over ze te leren, dierentuinen moeten verboden worden feiten, omdat ze altijd hun natuurlijke gedrag willen vertonen, is de olifant. Olifant Mumba is op vierjarige leeftijd overleden in dierentuin Artis?

Ook houden dierentuinen regelmatig dieren die in het wild bedreigd zijn. Is de dierentuin een vluchthaven voor bedreigde diersoorten.

Gerelateerde berichten

Zo heeft een gorilla niet door dat hij geobserveerd wordt. Allerhande onduurzaam gedrag wordt beboet of belast. Sluiten Steeds vaker klinken geluiden dat dierentuinen niet meer van deze tijd zijn en gesloten moeten worden: de BBC maakte hierover een documentaire in , evenals Zembla. Dat maakt me ronduit boos, 48 jaar geprobeerd om zoveel mogelijk oput of the box te denken en handelen.

Focus - Weet meer. De organisatie heeft inmiddels meerdere van deze beren overgebracht naar het berenbos in Pristina, Kosovo? Ze stellen dat het onderhouden van een groep olifanten in een dierentuin al snel honderd keer meer kost dan het beschermen van een evengrote groep olifanten en hun ecosysteem in het wild kost.

Ook in categorie:
  26.03.2021 20:31 Dinah:
  Moeten dierentuinen afgeschaft worden? Buitenland , Kort , Nieuws.

  28.03.2021 06:00 Durkje:
  Zo leven Afrikaanse olifanten in de dierentuin ongeveer negentien jaar, terwijl ze in het wild gemiddeld 56 jaar worden. Maastricht geeft goedkeuring voor dierproeven op 39 labradors   6 jaar geleden.

  28.03.2021 20:34 Nevil:
  De eerste dieren zijn apen, herten, papegaaien en een Surinaamse boskat. Begin wordt het romantische beeld van dieren kijken in de dierentuin opgeschrokken door het doden van de kleine giraffe Marius.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@lenaptitpois.be