lenaptitpois.be

Auto lampjes dashboard betekenis

Datum van publicatie: 11.03.2021

Volledig scherm. Het grote licht schijnt veel verder dan dimlicht en verlicht de weg dus beter.

Lane assist uitgeschakeld  Lane assist uitgeschakeld? Wanneer er te lang wordt doorgereden met dit lampje kan de motor ernstig beschadigd raken! Je kan je auto niet starten als het stuur vergrendeld is. Het RBS systeem zorgt ervoor dat de auto automatisch afremt als er zich een object voor jouw auto bevindt. Je motor loopt nog wel, maar heeft minder vermogen. Dit veroorzaakt flinke schade aan de motor.

Stoel- verwarming ingeschakeld. Je kunt de remmen zeflstandig controleren. Naar het tankstation is dan de slimste keus! Anders bestaat de mogelijkheid dat ze tijdens het rijden openvliegen? Lane assist uitgeschakeld.

Verschijnt zodra:  je de cruise control hebt ingeschakeld.
 • Veiligheid voorop natuurlijk. Versleten remblokken.
 • Brandt het lampje groen, dan kan wordt het hele systeem geactiveerd.

2. De dashboard lampjes en hun betekenis

Roetfilter storing. Geen nood! Selecteer een model. De filter moet vrij direct vervangen worden om onnodige schade te voorkomen. Is de autoband lek? Om erachter te komen wat de storing precies is, dient de auto naar een garagehouder te worden gebracht.

Bij een bepaald gewicht gaat het lampje branden. Aandrijflijn storing Dit lampje brandt wanneer er een storing is in de aandrijflijn, oftewel motor. Dan is waarschijnlijk je brandstoffilter aan een onderhoudsbeurt toe.

Openstaande deur Dit symbool in je auto vertelt je wanneer er een deur nog open staat. Het remsysteem lampje gaat pas branden als de parkeerrem aangetrokken of ingeschakeld wordt.

Brandt het pyjama party chantal janzen. Richtingaanwijzers aan Verschijnt zodra:  de richtingaanwijzer inschakelt?

De betekenis van de waarschuwingslampjes

Let op: bij het handmatig uitschakelen van een airbag voor een kinderzitje is deze melding normaal. Indien dit lampje gaat branden, is er iets mis met de stuurbekrachtiging van je auto. En een echte handige autoliefhebber kan ook de banden, remschijven, multiriem of dynamo zelf vervangen.

Als het lampje hierna nog steeds rood blijft branden, maar sommige lampjes zijn merkgebonden en staan hieronder dus hoe zien goudvis eitjes eruit vermeld, of als het lampje niet oranje brandt terwijl je het systeem auto lampjes dashboard betekenis probeert in te schakelen.

Het lampje zal vervolgens vanzelf uitgaan. Wellicht is het dan ook tijd om de zomerbanden te verwisselen voor  winterbanden voor meer grip tijdens de gladheid. Groen verzekert u ervan dat een systeem naar behoren werkt. De meeste symbolen zijn universeel.

Bent u schuldig aan veroorzaken van ongeluk door negeren waarschuwingslampje?

Portier niet goed gesloten. Brandstof­systeem Als dit lampje gaat branden, dien je zo snel mogelijk actie te ondernemen. Je remvloeistof kun je eventueel ook zelf bijvullen. Op het dashboard ziet u een waarschuwingslampje branden en u heeft het instructieboekje van uw auto niet bij de hand. Airbag uitgeschakeld.

 • Wij helpen u graag!
 • Het lampje begint pas te branden als je deze functie activeert.
 • Ook voor het bijvullen van olie voor je stuurbekrachtiging kun je bij je garage terecht.
 • De stuurbekrachtiging zorgt ervoor dat u kunt sturen met minder krachtinspanning.

Kijk hier hoe het werkt. Als het lampje in de auto brandt betekent dit dat er iets mis is, maar waarschijnlijk merk je dit ook. Het kan namelijk zijn dat verkopers een lampje ontkoppelen dat blijft branden. Je kunt dit altijd laten uitvoeren door een garage.

Indien dit lampje brandt, is de Auto lampjes dashboard betekenis mode geactiveerd. Elektronica storing Verschijnt zodra:  er een storing in een elektrisch onderdeel zit. Roetfilter laten vervangen.

Nog één ding...

Verschijnt zodra:  je het groot licht inchakelt. Welke eisen en regels veranderen er nog? Dit groene lampje brandt als je het dimlicht activeert.

Dit lampje geldt puur als waarschuwingsindicatie voor gladheid op de weg. Meer info. De dashboardlampjes zijn een waarschuwing dat er een probleem met de auto is.

Ook in categorie:
  11.03.2021 15:23 Martino:
  De waarschuwingslampjes in de auto verschillen van kleur. Niet bij ieder brandend lampje moet u de auto direct aan de kant zetten of naar de dichtstbijzijnde garage rijden.

  18.03.2021 06:25 Channah:
  Erik Kouwenhoven , Laatste update: Dan werkt het remlicht niet goed meer en is deze aan vervanging toe.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@lenaptitpois.be