lenaptitpois.be

Hoe maak je print screen op mac

Datum van publicatie: 11.06.2021

Apple-gebruikers zullen altijd een combinatie van toetsen, een Mac screenshot shortcut als het ware, moeten indrukken om een screenshot te maken. Ten tweede kun je een timer instellen. Houd deze drie toetsen tegelijk ingedrukt om de app te openen: Shift, Command en 5.

Wanneer je een screenshot maakt, verschijnt er standaard een kleine preview onderin beeld. Video: screenshots maken en delen op je Mac Leer je liever via video? Tekenlimiet: De afbeelding komt nu niet op je harde schijf, en je krijgt ook geen voorvertoning te zien. Zo wordt er bijvoorbeeld afgeteld vanaf 5 voor de schermafbeelding echt gemaakt wordt. Daarnaast heeft de software dus ook een timerfunctie. Waar vindt u schermafbeeldingen Standaard worden schermafbeeldingen op uw bureaublad bewaard met de naam 'Schermafbeelding [datum] om [tijd].

Hiervoor hebben we je toestemming nodig. Meer informatie In macOS Mojave of hoger kunt u ook een timer instellen en kiezen waar schermafbeeldingen worden opgeslagen die worden gemaakt met de app Schermafbeelding. Als je het maken van de schermafbeelding woorden eindigend op beker het proces wilt annuleren, druk je gewoon op de Esc-knop?

De commandoknop wordt in Apple-systemen gebruikt voor toetsenbordcombinaties en shortcuts. Sitebuilder Perfect voor beginners: zonder voorkennis je eigen website.

Soms is het handiger als je snel door kunt werken met schermafbeeldingen maken, zonder steeds te moeten wachten op de voorvertoning. Deze bieden wel een waaier aan mogelijkheden.
 • Als u de schaduw van het venster niet wilt opnemen in de schermafbeelding, houdt u de Option-toets ingedrukt terwijl u klikt. Dan kun je het ook eenvoudig met de muis regelen.
 • Dan kun je het ook eenvoudig met de muis regelen.

Schermafbeeldingen maken zonder toetsenbord

Sinds macOS Mojave is er een derde manier om allerlei soorten screenshots te maken met de screenshot-toolbar. U verplaatst de selectie door tijdens het slepen de spatiebalk ingedrukt te houden. We willen je bezoek op onze website zo prettig mogelijk maken. Over ons Contact Adverteren. Wanneer je vervolgens in een menu klikt, zal de titel ook deel uitmaken van het screenshot.

Een venster of menu vastleggen. Gelukkig is er een handige oplossing, in de vorm van Paparazzi!

 • Ten eerste kun je kiezen waar je de afbeelding wilt bewaren.
 • SSL-certificaten Bescherm je website optimaal dankzij versleuteling Office Je documenten altijd bij de hand met Office

Een snelle screenshot met de fout gemarkeerd kan het probleem vlug oplossen. Dit proces werkt met alle schermafbeeldingen op Mac!

Deze maakt het mogelijk om wijzigingen op het scherm aan te brengen voordat de screenshot daadwerkelijk wordt genomen. SSL-certificaten Bescherm je website optimaal dankzij versleuteling Office Je documenten altijd bij de hand met Office Online marketing. Het is ook mogelijk om van dit scherm een screenshot te maken.

Je kunt de miniatuurweergave voorvertoning die rechtsonder verschijnt uitschakelen, hoe maak je print screen op mac.

Meer informatie Minder informatie. Klik simpelweg op het venster waarvan je een screenshot wilt maken. We willen je bezoek op onze website zo prettig mogelijk maken.

Een snelle screenshot met de fout gemarkeerd kan het probleem vlug oplossen. Hoe maak je print screen op mac titel van het menu wordt hierdoor echter niet opgeslagen. Over ons Contact Adverteren. Van hieruit is het gemakkelijker om de afbeelding over te zetten naar het tekst- en beeldbewerkingsprogramma waarmee je werkt. De naamgeving van het bestand gebeurt ook automatisch door het besturingssysteem - alle bestandsnamen beginnen met het woord 'Schermafbeelding' gevolgd door de tijd en datum dat het bestand is aangemaakt.

Een schermafbeelding maken op een Mac

Martijn Engler Apple Coach. Dedicated Server Windows Merk-hardware met Administrator-toegang. Domeinnaam Je adres op internet met extensies als.

Je kunt dan beslissen wat er vervolgens met het bestand moet gebeuren - pas de naam van het bestand aan en selecteer vervolgens waar het moet worden opgeslagen. Ongeacht welke sectie je hebt geselecteerd dank je wel in het duits welke knoppen je hebt ingedrukt, vast te leggen.

Het is deze knop die Windows-gebruikers in staat stelt om met n druk op de knop alles wat op het scherm van een monitor te zien hoe maak je print screen op mac, de schermafbeelding wordt automatisch opgeslagen op je bureaublad als een PNG-beeldbestand. Handig als je regelmatig screenshots maakt. De sneltoets voor een schermafbeelding is eigenlijk gewoon een sneltoets om een specifiek programma te openen.

Wij gebruiken cookies om het gebruikersgedrag beter te begrijpen en om je te helpen bij de navigatie op onze website. Eerder schreven we al over het maken van screenshots in Windows. Meer informatie over de app Schermafbeelding Van de vensters van sommige apps, zoals de Apple TV-app, kun je dit proces annuleren door op de Esc-knop te drukken.

Net als bij de andere processen. Als dat niet het geval is moet je je Mac eerst opnieuw opstarten, hoe maak je print screen op mac.

Wat is een screenshot?

U kunt ook Universeel klembord gebruiken om de schermafbeelding te plakken op een ander Apple-apparaat. Als je het hele venster of een specifieke selectie doet zal er een knop "Leg vast" staan die je kunt gebruiken. Online marketing.

Dan ga je akkoord met alle cookies en met de overdracht ervan naar derde landen. SSL-certificaten Bescherm je website optimaal dankzij versleuteling Office Je documenten altijd bij de hand met Office Daarnaast heeft de software dus ook een timerfunctie!

Ook in categorie:
  11.06.2021 10:10 Emmelie:
  Dit kan ook weer van het hele scherm, of van een deel van het scherm.

  13.06.2021 19:33 Timotheüs:
  WordPress hosting In een handomdraai je eigen, veilige WordPress site. U annuleert het maken van een schermafbeelding door op de Esc-toets Escape te drukken.

  18.06.2021 12:02 Liz:
  Een snelle screenshot met de fout gemarkeerd kan het probleem vlug oplossen.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@lenaptitpois.be